Blåvand
©
42 km

Blåvand

Blåvand er Danmarks vestligste punkt og en livlig ferieby året rundt. Her er hav, bred hvid strand, storslået natur og mange aktiviteter og attraktioner. Gode shoppemuligheder og spisesteder for enhver smag året rundt.

Militært område

Blåvand ligger op til forsvarets øvelsesområde. På øvelsesdage er adgangen til den nordligste del af stranden lukket.

Store naturområder forvaltes af forsvaret, hvilket har sat en begrænsning på udbygningen af sommerhusområderne til stor glæde for naturelskerne.

Rav

Blåvand er perfekt til ravjagt. En kraftig vinterstorm giver de bedste muligheder. Storm og efterfølgende roligt vejr får ravet til at løsrive sig fra havbunden og skylle ind på stranden.

Søg i den mørke bræmme af træ og tang, som vandet efterlader i strand­kanten, når det går mod ebbe. Rav kan være gult, sort, hvidt og rødligt.

Er du i tvivl om du har fundet rav, kan du lægge det i et glas vand med to spiseskefulde salt og rør rundt. Hvis det er rav, vil det flyde ovenpå.

Havgus

På en ellers høj solskinsdag, kan den kolde fugtige havgus pludselig komme rullende ind fra havet.

Havgus er et fænomen der opstår, når varm luft med højt fugtindhold bevæger sig over koldt vand. De nederste luftlag vil da afkøles og der dannes tåge. Denne tåge kan ved pålandsvind brede sig ind over land.

Ansager Byudvikling
e-mail: info@comevisit.dk
1