Mindesten for frihedskæmpere
©
39 km

Mindesten for frihedskæmpere

Mindestenen er rejst, der hvor tyskerne i 1943 i hemmelighed begravede 6 unge danskere, som var blevet henrettet for sabotage. De seks frihedskæmpere havde deltaget i sabotage mod jernbaner og tysk-venlige virksomheder.

Nedgravningen på Kallesmærsk Hede ved Blåvand blev holdt hemmelig. Også de pårørende var uvidende om stedet, der ikke på nogen måde var markeret. Først efter krigen medvirkede en tysk officer til at lokalisere stedet. I maj 1945 blev de henrettede gravet op og bragt til deres hjembyer for at få en ordentlig begravelse.

Mindestenen blev sat op i 1952 og var i 600 år en dørsten ved Sct. Jacobi Kirke i Varde.

Mindestenen står i udkanten af det militære område på heden, og selvom der er offentlig adgang til stedet er det ikke helt nemt, da man skal igennem et skovområde, hvor bilkørsel ikke er tilladt.

Kisterne findes - arkiv.dk

Følg skilene: Mindesten

Fra parkeringspladsen ved Blåvandvej er der ad skovvejen Nordkrogen skiltet til Mindestenen. I skoven skal man først dreje til højre ad Kolonnevej og senere til venstre. Følg skiltet: "Mindesten".

Husbjerg Klit

Husbjerg Klit er en 25 m høj klit beliggende ved den sydvestlige del af Kallesmærsk Hede. En sti fører fra Kolonnevej til toppen af klitten, hvorfra der er en storslået udsigt over terrænet.

Ansager Byudvikling
e-mail: info@comevisit.dk
1