Ribe Danmarks ældste by
©
42 km

Ribe Danmarks ældste by

Ribe er udflugtsmål for mange besøgende, der kommer fra nær og fjern for at nyde midtbyens gamle kvarterer og det helt specielle bymiljø.

Den gamle by kan let ses til fods på de brostensbelagte gader og slipper. Fredede bindingsværkshuse fra det 15. århundrede giver byen en helt særlig middelalderlig atmosfære.

Ribes majestætiske vartegn er Ribe Domkirke med Borgertårnet. Her går hvert år tusindvis af mennesker de 248 trin op til toppen, hvor der er et godt udsyn.

Byen har mange specialbutikker med bl.a. design, kunst og kunsthåndværk, mode og fødevarer med fokus på ingredienser fra lokalområdet. Besøg også Ribe Bryghus, hvor du kan følge brygprocessen og købe en flaske nybrygget øl.

Ribe Vinfestival afholdes hvert år i første weekend af september og er et stort vinmarked i den hyggelige gågade. Her kommer omkring 15 vinimportører og giver smagsprøver og fortæller om de forskellige vine. Selvfølgelig serveres der også lækkert tilbehør.

Langs Ribe Å, som løber gennem den gamle bydel, kan man opleve sluser og mange vandløb, der skaber rekreative områder i hele byen.

Ansager Byudvikling
e-mail: info@comevisit.dk
1