Læsø
©
221 km

Læsø

Læsø byder på ro, natur, kunst og kultur og mange spændende steder, som kan give gode oplevelser til både feriegæsten og den fastboende Læsøbo.

Læsø er fra naturens side velsignet med de de fineste råvarer fra både havet, skoven og marken. Det rene vand, den salte luft og den magre jord er grundlaget for skønne smagsoplevelser.

Museumsgården

Museumsgården ligger på sit oprindelige sted. Den et godt eksempler på de efterhånden sjældne tanghuse, der tidligere var så almindelige på Læsø. Gården var indtil 1949 beboet af Sine Krogbæk. Indboet er stadig placeret, som da Sines forældre overtog gården omkring år 1860.

Læsø Museum

Vesterø Kirke

Vesterø Kirke er bygget af munkesten i ca 1250 i romansk stil. På sydsiden er i 1777 skalmuret med små sten og rødkalket. Den er en af de få rødkalkede kirker i Danmark.

Om Vesterø Kirke

Trækfærge over Fannemandskanalen

Kanalen startede som en lille grøft, der blev gravet ved Kirkefloden i 30’erne af to lodsejere, der ville afvande strandengen, så deres dyr kunne græsse her. Grøften voksede sig imidlertid så stor, at den blev kaldt ”Panamakanalen”.

Der er nu søsat en lille trækfærge til 3 personer fra april til november. Den kan tage cykler med og er gratis at benytte.

Ansager Byudvikling
e-mail: info@comevisit.dk
1