Fanø en ø i Vadehavet
©
37 km

Fanø en ø i Vadehavet

Fanøs hovedattraktion er stranden på vestsiden af Fanø. Her ligger en mere end 15 km lang og visse steder mere end 1 km bred sandstrand. Der er plads til alle, både dem der vil dase i solen og bade, lede efter rav, surfe eller køre strandsejler.

I havet rundt om Fanø er der en stor bestand af både spættede sæler og gråsæler. På den store sandbanke sydvest for Sønderho kan der om sommeren være op til 500 sæler samlet på et sted.

Det er nemt at komme rundt over hele øen på cykel, eller tag en vandretur på stranden eller de gamle klitlandskaber. Du kan også bestige de 5 bjerge eller bare nyde den salte havluft på toppen af en klit.

Færgen til Fanø sejler fra Esbjerg hvert 20. minut.

Fanø en ø i VadehavetAnsager Lokalhistoriske Arkiv ©

Fanø Vesterhavsbad

Hotel Kongen af Danmark opført 1893 og Fanø Vesterhavsbads flagskib og store stolthed. Men på trods heraf er det gennem årene drevet med skiftende held og økonomi. I 1989 blev hotellet revet ned efter det gennem flere år var blevet misligholdt.

Fanø Vesterhavsbad var også sidst i 1960erne et yndet udflugtsmål.

Nordby Kirke

Nordby Kirke er en af øens to kirke og den vender lige som Sønderho Kirke også på tværs, altså bredere end lang, hvis man kan sige det.

Det er en stor rødstenskirke med sort skifertag. Bænkene er i to lyseblå nuancer med grå hynder, Det lave bjælkeloft er malet lysegrå og gulvet er gule klinker. En speciel døbefond støbt i malm, som skulle stamme fra Rindby kirke. En meget smuk og velholdt Kirke.

Ansager Byudvikling
e-mail: info@comevisit.dk
1