Skallingen
©
39 km

Skallingen

Skallingen er en halvø i det nordlige Vadehav nord for Esbjerg og er cirka 7 km lang Den er relativt nyt selvdannet land der først opstod efter en stormflod i 1634 ved havets aflejring af sand, og den er stadig under omdannelse. Skallingen er fredet og ejes af Naturstyrelsen.

Skallingen indeholdt Danmarks sidste minefelt fra 2. verdenskrig. Minefeltet bestod af ca. 72.000 miner. I 2012 blev minerne ryddet, og der er nu fri adgang til området.

Ture

Det er oplagt at begive sig ud på en vandretur i den indbydende natur. Der er dog ingen markerede vandreruter, så man må selv gå på opdagelse. Ved de mange borde og bænke i området, kan den medbragte madpakke nydes med en storslået udsigt.

En oplagt gåtur kaldes ”Sibirien tur/retur”. Dette er en rundtur på 7 kilometer, hvor der er mulighed for at opleve sæler og adskillige fuglearter.

Langs kystlinjen på Skallingen kan du gå på ravjagt og forhåbentlig finde en klump eller to. Ravet gemmer sig ofte i tangen, som er skyllet op på stranden.

Hunde er ikke tilladt på Skallingen, heller ikke hvis de er i snor. Denne regel er oprettet for at beskytte det rige fugleliv, der findes på Skallingen.

Vandring til Langli

Øst for Skallingen i Ho-bugt ligger øen Langli. Det er én af Danmarks yngste øer. Alligevel er den som et Atlantis på vej tilbage, hvor den kom fra, nemlig havet.

Langli er et lukket naturreservat, det er kun tilladt at besøge øen to måneder om året, fra midt i juli til midt i september. Øen er ubeboet, bortset fra de fugletællere, der af og til benytter øens eneste hus.

Ved Ebbe kan du på bare fødder gå på havbunden ud til den spændende vadehavs-ø.

Ansager Byudvikling
e-mail: info@comevisit.dk
1