Tärnö ægte skærgårdsidyl
©
390 km

Tärnö ægte skærgårdsidyl

Tärnö er den største ø i Karlshamns skærgård. Dens gamle fisker- og bondesamfund har efterladt spor i form af garnindhegninger og stengærder. På øen finder man desuden rester fra stenalderen, jernalderen og vikingetiden. Fra det aktive fiskersamfund til en vigtig losplads i det 20. århundrede, har Tärnö en lang historie.

I dag er øen en naturreservat, der huser et væld af flora og fauna, herunder egeskove og forskellige arter på den røde liste. Over sommeren er der færgeforbindelse til Tärnö både fra Karlshamn og Matvik, og der findes spisemuligheder samt flere grillområder.

Øen tilbyder forskellige overnatningsmuligheder, fra hytter ved søen til glampingtelte, alle med fokus på bæredygtighed. Fra øen kan man også opleve det omkringliggende landskab med robåd eller fiskekajak.

Tärnö Fyret

En autentisk skærgårdsidyl, strækker sig mod himlen fra Iberget, siden 1910. Med sin storslåede udsigt over halvdelen af Blekinges kyst, står det som et tidløst symbol på øens rige historie og dens tidligere funktion som en vigtig lodsestation i første halvdel af det 20. århundrede.

Drakaberget øens højeste punkt

Fra øens højeste punkt, Drakaberget, kan du se mere end halvdelen af Blekinges kyst og de huler i bjergene, som øens indbyggere i gamle tider troede, var mærker af en drage, der boede der.

Øens flora

Tärnö er frodig med ædle løvskove, klippeområder og græsmarker. Floraen er domineret af gamle egetræer, vild kaprifol og bjørnebærbuske. Men der er også plads til mange vilde blomsterarter.

Ansager Byudvikling
e-mail: info@comevisit.dk
1