Hjertestien rundt om Karlsgårde Sø
©
11 km

Hjertestien rundt om Karlsgårde Sø

Hjertestien er en afmærket sti, der går rundt om Karlsgårde Sø. Stien går gennem skov, kuperet terræn og langs søen. Der er undervejs adgang til toilet, bålplads, legeplads, mulighed for at sidde på diverse bænke og rigt fugleliv i området. Stien kan bruges hele året, da der ryddes sne osv.

Hjertestien er egnet til både picnic, cykling, løb, barne-/klapvogne og gangbesværede. I fugtige perioder, kan den dog være noget mudret og støvler være påkrævet. Turen rundt er på ca 6 km.

Legeplads

I tilknytning til Tambourgs Have ligger en legeplads med mange sjove træfigurer. Der er også en bålhytte og et overdækket madpakkehus til fri benyttelse.

Karlsgårde Værket

Danmarks næststørste vanddrevne elektricitetsværk. Værket stammer oprindelig fra 1921, men blev udbygget under 2. Verdenskrig.

I 2011 blev der lukket for driften på Karlsgårdeværket. Men der strømmer og vil fortsat strømme vand gennem værket, da søen fortsat modtager vand fra området.

En udstilling, der fortæller om værkets historie og områdets natur. Er åben hver dag fra 08.00 - 17.00, og der er gratis adgang.

Rolandshytten

Hytten udlejes primært til spejderkorps, FDF-kredse og andre ungdomsorganisationer til weekendture og sommerlejre. Men det er også muligt at leje hytten til familielejr og lignende.

Varde Y’s-Mens club ejer hytten der blev nyopført til erstatning for en ældre hytte i maj 2015.

Hyttens hjemmeside

Shelterplads

På shelterpladsen må du overnatte en eller to nætter. Brænde kan tages fra brændeskjulet eller samles i skovbunden.

Kommer du i kano, er der landingsplads lige nedenfor shelterne.

Ansager Byudvikling
e-mail: info@comevisit.dk
1