Kongens Kær ved Vejle
©
47 km

Kongens Kær ved Vejle

Besøg Kongens Kær og Knabberup Sø, et fantastisk sø- og vådområde på 100 hektar, beliggende tæt på Vejle by, og oplev en miniversion af USA's Central Park. Området, som tidligere bestod af græsmarker, er blevet omdannet til mudderflader, våde enge og søer gennem naturgenopretning mellem 2004 og 2009. Med stier, broer og udsigtstårne kan du nyde det smukke landskab og det rige fugleliv, som er opstået her.

En 8 km lang gåtur rundt om Kongens Kær og Knabberup Sø starter fra Vejle og tager dig forbi smukke landskaber og interessante steder. Du kan downloade en folder med information om Kongens Kær og vandreture i området, eller hente en trykt udgave på biblioteket, hos VisitVejle eller i Økolariet.

Kongens Kær er et sandt paradis for fugleelskere, hvor over 203 forskellige fuglearter er blevet observeret siden naturgenoprettelsen. Havørne, rørhøge, røde glenter og sjældne fiskeørne er blot nogle af de fugle, du kan være heldig at se. Kongens Kær hører til i top 20 over de mest artsrige naturgenoprettede fuglelokaliteter i Danmark, hvilket gør det til en attraktion, du ikke vil gå glip af på din rejse.

Ansager Byudvikling
e-mail: info@comevisit.dk
1