Sant Elm
©
1,854 km

Sant Elm

Sant Elm er en charmerende kystby beliggende i det yderste sydvestlige hjørne af Mallorca. Omgivet af Tramuntana-bjergene og med udsigt til øen Sa Dragonera, byder landsbyen på en usammenlignelig naturlig skønhed.

Oprindelig en stille fiskerby, har Sant Elm bevaret sin autentiske charme trods en voksende interesse fra feriegæster. Nogle kommer for at nyde de fine sandstrande og friske fiskeretter, mens andre benytter Sant Elm som udgangspunkt for vandreture i Tramuntana-bjergene eller bådturer til Sa Dragonera.

Historie & Kultur i Sant Elm

Sant Elm var stedet, hvor de kristne tropper under Jaume I ankom i 1229 for at erobre Mallorca. Gennem århundrederne har byen set mange forsøg på invasioner, hvilket førte til opførelsen af Cala Basset-vagttårnet i 1585.

Naturpark Sa Dragonera

Fra Sant Elm går der om sommeren en lille turbåd til øen Sa Dragonera. Øen ligger en kilometer fra kysten, så sejlturen frem og tilbage er kort. På øen er der flere afmærkede vandreruter.

Torre de Cala en Basset

Der går en vandresti fra Sant Elm til Torre de Cala en Basset. Vagttårnet er fra 1585 og led i en kæde vagttårne langs Mallorcas kyst.

La Trapa - klosterruin

Klosterruinen La Trapa ligger godt en times vandring fra Sant Elm. Der er en storslået udsigt over kysten og Dragonera på turen op til ruinen.

Ansager Byudvikling
e-mail: info@comevisit.dk
1