Danmarks nationalsommerfugl - Nældens takvinge
©
430 m

Danmarks nationalsommerfugl - Nældens takvinge

I Søparken vrimler det i maj med larverne af Nældens takvinge, som mange haveejere kender Den voksne sommerfugl besøger gerne havens nektargivende blomster, ikke mindst sommerfuglebuskens blomster er den glad for. Dens larver lever selskabeligt på brændenælde, i lighed med artens andre nære slægtninge, Admiral, Dagpåfugleøje og Nældesommerfugl, som også ofte ses på havens blomster.

Når man vil nyde synet af de flotte sommerfugle, er det derfor vigtigt at bevare deres værtsplanter. Det gælder ikke mindst brændenælden, som mange har et noget anstrengt forhold til. Men brændenælder er altså vigtige for rigtig mange insektarter, heriblandt altså nogle af de flotteste dagsommerfugle vi har i Danmark, og uden nælder, ingen sommerfugle på din sommerfuglebusk.

Vil du gerne se larverne, så findes de i lysningen i den vestlige ende, men træd varsomt... der er masser af larver, nok et sted mellem 300-500.

Selvom de kan se drabelige ud på billederne her med deres børster og torne, så er de altså ikke hverken giftige eller farlige. Skulle man uforvarende komme til at røre dem, sker der altså ikke noget. Men lad dem i fred, nøjes med at kigge på dem og fotografere dem.

Nældens takvinge blev kåret til Danmarks nationalsommerfugl i 1991.

Go' fornøjelse

Hugo Nissen (NaturNissen)

Ansager Byudvikling
e-mail: info@comevisit.dk
1